Thursday, March 1, 2012

KUNJUNG HORMAT STWA BERTEMU PENGARAH EKSEKUTIF MAJLIS SUKAN SELANGOR

Kiri En.Akram (PSU), En.Hasnul (TP), En.Norzamri (Pengarah MSNS) & En.Sharizan (Presiden)

27 Februari 2012 - Setelah pertemuan dengan Yb Exco Belia dan Sukan Selangor YB Dr. Ahmad Yunus bin Ahmad Hairi mendapat reaksi positif beliau atas usaha persatuan mengembangkan sukan tarik tali di Selangor, pihak persatuan sekali lagi mengadakan satu lagi kunjungan hormat ke pejabat Majlis Sukan Negeri Selangor (MSNS) baru-baru ini. Kunjungan kali ini ialah untuk bertemu dengan Pengarah Eksekutif MSNS, Y.Bhg En.Norzamri Ishak bagi memperkenal dan membincangkan usaha-usaha persatuan dalam pengembangan sukan tarik tali di Selangor. Antara Intipati perbincangan adalah seperti berikut:

  • Memaklumkan dan memberi taklimat tentang penubuhan Persatuan Tarik Tali Selangor
  • Membincangkan strategi-strategi persatuan dari aspek perancangan dan hala tuju, pembangunan dan pengembangan sukan Tarik Tali di Selangor.
  • Membincangkan perancangan menjadi Ahli Gabungan dalam MSNS
  • Membincangkan peluang-peluang kerjasama antara persatuan dan MSNS dalam pertingkatkan mutu dan pengalakkan sukan tarik di negeri Selangor
  • Membincangkan bantuan kewangan yang boleh diberikan MSNS bagi menyokong sebarang bentuk perlaksanaan program pembangunan sukan tarik tali dan aktiviti persatuan

Penyampain Cenderakengan persatuan kepada En.Norzamri Ishak

Pihak persatuan amat berharap usaha dan kerjasama dengan MSNS kelak dapat memartabat dan melonjak perkembangan sukan tarik tali khususnya di Selangor dan am di Malaysia. Sesi kunjungan hormat ini diakhiri dengan sesi penyampaian Cenderakenangan kepada Pengarah Eksekutif MSNS, Y.Bhg,En.Norzamri Ishak yang disampaikan oleh Presiden PersatuanTarik Tali Selangor Y.Berusaha En.Sharizan Ishak.

No comments:

Post a Comment